Régebbi hírek


2016-06-23  Töretlen a csok népszerűsége
 Az eddigi adatokból is jól látszik, hogy nagy az érdeklődés az otthonteremtési kedvezmények iránt – hangzott el Dömötör Csaba és Novák Katalin szerdai sajtótájékoztatóján.
2016-06-23  Lesz népszavazás a kényszerbetelepítés ellen
 A népszavazás kiírása és megszervezése elől minden akadály elhárult, arra szeretnénk kérni a magyar embereket, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – reagált Tuzson Bence az Alkotmánybíróság kvótareferendummal kapcsolatos döntésére.
2015-02-03  Németország a magyar történelem elválaszthatatlan része
 Az a gazdasági együttműködés, amelyet sikerült az elmúlt években kialakítani, a bizonyíték arra, hogy Németország a magyar jelen és jövő része is lesz – jelentette ki Orbán Viktor a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellárral közös nemzetközi sajtótájékoztatón, az Országházban.
2015-02-03  Minden banknak el kell számolnia a magyar családokkal
 A forintosítás és a bankok elszámoltatása együtt tekintélyes havi megtakarítást jelent a devizahitelt törlesztő családoknak - hangsúlyozta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Az árfolyamkockázat eltűnt, és májusban visszatérítést kapnak a háztartások a bankoktól.
2015-02-03  Eltűnnek a deviza alapú lakáshitelek a pénzügyi rendszerből
 Február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
2015-01-29  Az összefogásnak köszönhetjük Magyarország sikereit
 Nincs kiváló teljesítmény olyan összefogás nélkül, ahol mindenki pontosan teljesíti saját feladatát – jelentette ki Orbán Viktor a diákolimpikonok és tanáraik tiszteletére rendezett ünnepségén az Országházban.
2015-01-27  Rövidebb eljárást javasol menekültügyekben a Fidesz
 Egy új európai menekültpolitikára van szükség, mert a jelenlegi a tranzitországok szempontjait semmilyen módon nem veszi figyelembe – hangsúlyozta Kósa Lajos.
2015-01-27  Duplájára nő a rászorulók üdülési támogatása
 A duplájára, 6 milliárd forintra nő a rászorulók üdülési támogatása ebben az évben - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón. Mint mondta, az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó több mint tízmilliárd forintból az elmúlt 3 évben 400 ezer embernek, közte 200 ezer gyermeknek az üdülési lehetőségét teremtették meg. Hozzátette: a programmal eddig 3 ezer hátrányos helyzetű kisgyermeket értek el, reményei szerint ez a szám 2015-ben 15 ezerre nő, és növelni szeretnék a programban résztvevő határon túli gyermekek számát is.
2014-09-18  FOGADÓÓRA!
 2014.09.23. 9-13 óráig Szentlőrinc, Polgármesteri Hivatal
2014-04-14  Köszönöm!
 
2014-03-20  Kézzelfogható eredményei vannak az Ormánság fejlesztésének
  Tiffán Zsolt fideszes képviselő szerint a kezdeti kétkedés után egyre több ember előtt válik nyilvánvalóvá, hogy komoly, kézzelfogható eredményei vannak a baranyai Ormánság felzárkóztatását célzó Ős-Dráva programnak.
2014-01-23  Megerősítették a Dráva-töltést Kémes és Drávaszabolcs között
 Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztos az esemény alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország a tavalyi dunai árvíz idején az egész világ előtt bizonyította: bármilyen összefogásra képes, de emellett elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészüljön a természeti erők pusztítása ellen.
2014-01-20  Elindul az aláírásgyűjtés a gyed extráért
 A Fidesz Nőtagozata a magyar nőkkel és édesanyákkal együtt érezve elindítja az aláírásgyűjtést a gyed extra védelmében.
2013-12-12  Vályogházakat építettek a gilvánfai közmunkások
 A házak kulcsát Palkó László, a település alpolgármestere vette át, aki arról szólt: büszkeséggel tölti el a település vezetőit, hogy megmutathatták, tisztességgel el tudják végezni a rájuk bízott feladatot. Nagy öröm a falu minden lakójának, hogy éppen náluk épülhettek fel ezek a házak, és remélik, lesz folytatása is a programnak – hangsúlyozta. Az új épületek átadásán csütörtökön részt vett Szaló Péter területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár és Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő is.
2013-12-11  Megújulnak az ormánsági templomok
 Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva program kormánybiztosa aláírta az ormánsági református templomok felújításával kapcsolatos megállapodást kedden, Vajszlón.
2013-12-09  Végleges a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora
 A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.
2013-12-06  Nagyobb figyelmet kapott a szőlész-borász ágazat
 A szőlészetnek és a borászatnak igenis helye van a parlamentben, és nagyon fontos napirendként szerepelnek a döntéshozók asztalán - jelentette ki Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója a Borász konferencián, a budapesti Polgárok Házában. Tiffán Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője ugyanitt arról beszélt, az Orbán-kormány kiemelt figyelmet fordít a borászatra.
2013-11-26  Hitelprogram az Ormánság gazdasági fellendítéséért
 Magyarország egyik legszegényebb térsége, a baranyai Ormánság gazdasági fellendítését segítő hitelprogram elindításáról állapodott meg a Baranya Megyei Önkormányzat és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet kedden Vajszlón.
2013-11-11  Döntött a Fidesz: Tiffán a szigetvári-siklósi jelölt
 Tiffán Zsolt a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje a szigetvári-siklósi választókerületben.
2013-10-30  Elhelyezték Szaporcán az Ős-Dráva látogatóközpont alapkövét
 Lesz itt kilátótorony, hagyományos tájfajtákból álló gyümölcsös, fűszer- és gyógynövénykert, állattartó telep a térségre egykor jellemző állatfajtákkal, továbbá három tanösvény is, amelyek a gazdálkodás eszközeivel, a Dráva élővilágával ismertetik meg a látogatókat - mondta az eseményen Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára.
2013-07-01  A harkányi gyógyfürdőkórház új szárnnyal bővül
 Új szárnnyal bővül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház épülete: a mintegy egymilliárd forintból jövő februárra elkészülő ingatlanrész alapkövét a minap helyezték el a baranyai fürdővárosban.
2013-06-05  Konferencia az Ős-Dráva Programról – és ami mögötte van Konferencia az Ős-Dráva Programról – és ami mögötte van
 Háromnapos, nemzetközi konferenciát szervez Pécsett a megyei önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem: a szerdán kezdődő tanácskozás középpontjában az Ős-Dráva Program áll, valamint ahhoz kapcsolódóan a vidék- és közösségfejlesztés, a munkaerő-politika szociálpolitikai összefüggései, az egészségfejlesztés és a felnőttképzés.
2013-06-05  Fidesz-kongresszus halasztva – a küldötteket inkább a gátakra küldik
 Az árvízi helyzetre való tekintettel elhalasztja vasárnapra tervezett kongresszusát a Fidesz - közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel. Az áradó Duna mára ellepte pesti alsó rakpartot.
2013-04-26  Kormányülés - Orbán: az Ős-Dráva program a kormány tesztje is
 Baranya megye helyzetéről, gazdasági lehetőségeiről tájékozódott a kormány csütörtöki kihelyezett ülésén, az ormánsági Kémesen. A központi téma az Ős-Dráva program volt.
2013-03-25  Tovább a rezsicsökkentés útján
 Interjú Tiffán Zsolttal a megyei közgyűlés elnökével, országgyűlési képviselővel.
2013-03-07  Kormánybiztossá nevezte ki Orbán Tiffán Zsoltot
 Az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztosnak nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Tiffán Zsoltot, a párt baranya megyei elnökét.
2013-02-15  Székely zászlót lenget a szél a pécsi megyeházán is
 Kedden a pécsi megyeházán is kitűzték a székely zászlót, s egyre több baranyai, tolnai településen is a lobogó használatával vállalnak szolidaritást az Erdélyben tiltott jelkép használatával.
2013-01-28  Tiffán Zsolt közleménye az MSZP óriásplakátjaival kapcsolatban
  Az alábbiakban Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő közleménye olvasható az MSZP óriásplakátjaival kapcsolatban.
2013-01-24  Tiffán: megyejárásra indul
 Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke január 23. és január 30. között ismét megyejárásra indul.
2012-12-22  Meghallották és megértették a baranyai emberek hangját
 Döntés született az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2012. évi támogatásának II. és III. üteméről. Siklós 35 milliós támogatása is egyedülálló siker - fogalmazott Tiffán Zsolt a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője.
2012-12-22  Adomány érkezett Ausztriából az Ormánságba
 A Baranya Megyei Önkormányzat osztrák, steiermark-i és voralberg-i alapítványi kapcsolatain keresztül 2012. december 20-án olyan karácsonyi szállítmány érkezett az Ormánságba.
2012-12-20  Kétmilliárdos útfelújítási program az Ormánságban
 Közel húsz kilométernyi mellékút újult meg mintegy 2 milliárd forint értékben Baranyában – jelentették be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselői csütörtökön Kákicson, ahol ünnepélyesen átadták a Királyegyháza–Sellye összekötőút felújított, 19 kilométeres szakaszát.
2012-12-13  2013 a finomhangolás éve lesz
  2012. december 13-án Tiffán Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője, a Megyei Közgyűlés elnöke és Szatmáry Kristóf a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára fórumot tartott Siklóson.
2012-12-12  Kövér: Tehermentesíteni kell az önkormányzatokat
 Kövér László szerint az adósságátvállalás nem erkölcsi kérdés, hanem az államszervezet átalakításának része. Kövér László sajtótájékoztatóján - egy kérdésre válaszolva - emlékeztetett arra, hogy a kormány jelezte egyeztetési szándékát, de a hallgatók egyelőre nem kívántak élni a lehetőséggel.
2012-11-28  Nagyszabású útfelújítási projekt zárult Baranyában
 A Dél-Dunántúli Operatív Program keretében megújult a Szentlőrinc-Nagycsány illetve a Garé-Bogádmindszent összekötő út, valamint az Ózdfalui bekötő út összesen12 kilométeres szakasza, több mint 1 milliárd forint értékben. Az ünnepélyes projektzáró ünnepség 2012. november 28. szerdán Bogádmindszenten került megrendezésre.
2012-11-28  Baranya számára rendkívül jelentős a döntés
 Baranya 301 településéből 175 érintett a konszolidációban, tőlük az állam mintegy 38 milliárd forint adósságot vállal át – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Vajszlón.
2012-11-07  Sosem látott árvíz fenyeget a Dráván
 Biztos, hogy lesz árvíz a Dráván. A magyarországi szakaszon várhatóan e hét közepétől a jövő hét közepéig vonul le az árhullám. Minden idők egyik, ha nem a legnagyobb árvizére számíthatunk. Többet és részletesebbet mára ígért a vízügyi igazgatóság.
2012-10-27  "Eljött az ideje az adósság elleni harc harmadik részének"
  Eljött az ideje annak, hogy a kormány megnyissa az eladósodás elleni küzdelem harmadik frontját, ez pedig a települések megmentése – jelentette ki Orbán Viktor szombaton, a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen. A miniszterelnök szólt arról is, hogy átvállalja az állam az ötezernél kisebb lakosú települések adósságát.
2012-10-11  Összefogás a nemzeti parkok népszerűsítése érdekében
 A nemzeti parkok turisztikai kínálatának fejlesztését, a látogatók számának növekedését, valamint a belföldi- és az ökoturizmus erősítését várja Illés Zoltán a The Boston Consulting Group (BCG) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) együttműködésétől - közölte a szaktárca.
2012-10-11  "A magyar termelők megbízható élelmiszert állítanak elő"
  A magyar mezőgazdaság képes világszínvonalú, versenyképes termékek előállítására, s arra, hogy visszahódítsa korábbi pozícióit az orosz piacon - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Arany Ősz című, legjelentősebb oroszországi mezőgazdasági kiállításon.
2012-10-11  Harmincöt templom újulhat meg az Ormánságban
 Harmincöt templom felújítását tervezik a dél-baranyai Ormánságban, a több helyen már halaszthatatlan munkálatokhoz szükséges 800 millió forint forrását még ebben a hónapban szeretné megtalálni a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke.
2012-10-11  Nem csökkennek a vidékfejlesztési források
 Az Európai Unió (EU) következő költségvetési időszakában sem csökkennek a Magyarországnak jutó vidékfejlesztési források - mondta V. Német Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára csütörtökön Hajdúböszörményben, az országos urbanisztikai konferencia megnyitóján.
2012-07-25  Borászokkal konzultált Orbán Viktor
 A borász-szakma neves képviselőivel folytatott konzultációt kedd délután Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatott közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2012-07-19  Útfelújítások az Ormánságban
 A Dél-Dunántúli Operatív Program keretében Baranya megyében megújul a Pécstől délre található, Királyegyháza-Sellye összekötő út 19,1 kilométeres szakasza, közel 2 milliárd forintból. Ez az ország harmadik legnagyobb mellékút felújítási projektje 2013 év végéig.
2012-07-16  Huszonötmilliárd forint az Ős-Dráva programra
 Giró-Szász András kormányszóvivő a település kikötőjében sajtótájékoztatón számolt be a kormány szerdai döntéséről, az Ős-Dráva programmal kapcsolatban, ez alapján a következő években összesen 25 milliárd forint fejlesztési célú támogatásban részesülhet a térség.
2012-07-16  Milliárdok az egyik legszegényebb térségnek
 A beruházások 1600 embernek adnak munkát, a kivitelezés eredményeként pedig mintegy 15 ezer ember életfeltételei, kilátásai javulnak az ország egyik legszegényebb területén.
2012-03-15  Start munkaprogram indul az Ormánságban
 Több mint 400 embernek indul Start munkaprogram az ország egyik leghátrányosabb tájegységében, a dél-dunántúli Ormánságban március második felétől december végéig - jelentette be Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke szerdán Pécsen.
2012-01-26  Tiffán Zsolt ellátogat a baranyai városokba
 Az elkövetkezendő napokban, hetekben Tiffán Zsolt elnök úr valamennyi baranyai város polgármesterénél látogatást tesz.
2012-01-23  A megye és a megyéspüspök egyeztetése
 Tiffán Zsoltot, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökét hivatalában fogadta dr. Udvardy György megyéspüspök úr Pécsett.
2012-01-16  "Problémák nincsenek, csak feladatok"
 Új elnöke van a megyei önkormányzatnak a fideszes Tiffán Zsolt személyében. A politikus szerint új korszak kezdődik Baranya életében.
2012-01-09  "Nincsenek előfeltételei a tárgyalásoknak"
  A kormányfő és a jegybankelnök találkozóján egyértelműsítették, hogy a magyar bankrendszer szilárd – hangsúlyozta Giró-Szász András a tv2 Mokka című műsorában hétfőn. A kormányszóvivő szólt arról is: a felek leszögezték, hogy a betéteket továbbra is garantálják az Országos Betétbiztosítási Alapon keresztül 100 ezer euróig, az európai jognak megfelelően.
2012-01-09  Martonyi: A magyar kormány kész mindenről tárgyalni
  A magyar kormány kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal - erősítette meg Martonyi János külügyminiszter a Le Figaró című francia lapnak, ugyanakkor visszautasított minden vádat, amely szerint a kormány lépései korlátoznák a demokráciát Magyarországon.
2012-01-09  "Úgy tűnik, mintha az egész világ magyarul beszélne"
  Mindig lesz olyan, ami miatt Magyarország célkeresztbe kerülhet, ha nem áll be a sorba, és „nem hajtja meg mélyen a fejét” - reagált a külföldi sajtó támadásaira Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti képviselő az Echo TV Heti mérleg című műsorában.
2012-01-02  Orbán: 2012 a remény éve legyen
 Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a facebook közösségi oldalon szombaton este közzétett újévi köszöntőjében.
2012-01-02  Lázár: 2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik
  2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik. Utána következik egy konszolidációs, nyugodtabb időszak - mondta Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Délmagyarországnak karácsony előtt adott, a napilap szombati számában megjelent interjúban.
2012-01-02  Hatályba lépett az új alaptörvény
  Az új alkotmány Nemzeti hitvallás elnevezéssel tartalmaz preambulumot, amely a Himnusz "Isten, áldd meg a magyart!" sorával kezdődik.
2012-01-02  Schmitt: Kötelességünk a saját utunkon járni
 Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja. A köztársasági elnök újévi köszöntőjében szólt a január 1-jén hatályba lépő új alaptörvényről is, amelyből - mint mondta - erős Magyarország és olyan élet sarjadhat, amelyre mindig vártunk és vágytunk.
2011-12-12  Orbán: A győztesek közé akarunk tartozni
  Azt akarjuk, hogy a válság utáni időkben Magyarország legyen Európa legversenyképesebb gazdasági környezetet biztosító országa - jelentette ki Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában hétfőn. A kormányfő arról is tájékoztatott, hogy Fellegi Tamás a jövőben tárca nélküli miniszterként irányítja az IMF-fel folytatott tárgyalásokat, valamint meg kell indítani az új növekedési akciótervet is, amelynek összeállítási munkálatait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vezeti.
2011-12-12  A közszolgáltatások maradjanak önkormányzati érdekkörben
 A Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülésén megvitatta a köznevelési és az önkormányzati törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat.
2011-11-15  FOGADÓÓRA
 
2011-10-17  Jóvátételi adót fizethetnek az egykori MSZMP-vezetők
 Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő javaslata alapján vizsgálni fogják annak a lehetőségét, hogy akik korábban a Magyar Szocialista Munkáspártban (MSZMP) vezető tisztséget töltöttek be, jóvátételi adót legyenek kötelesek fizetni, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai hozzátartozóinak kártalanítására, és az 56-os szervezetek javára fordítanának – hangzott el Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői sajtótájékoztatóján.
2011-10-17  "Egészséges nyomásgyakorlás a nemzeti célok érdekében"
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a regisztert bemutató hétfői parlamenti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "Magyarország üzen a világban szétszóródott magyarságnak". A regiszteren keresztül lehetővé válik, hogy a magyarság tagjait, éljenek a világon bárhol, elérjék, magyar identitásukat megerősítsék.
2011-10-17  NKA: Egyszerűsödik a pályázati elszámolás, csökkennek a bürokratikus terhek NKA: Egyszerűsödik a pályázati elszámolás, csökkennek a bürokratikus terhek
  L. Simon László váltja Jankovics Marcellt a Nemzeti Kulturális Alap élén. Az országgyűlési képviselő és a parlament kulturális bizottságának elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, milyen változtatásokat tervez a szervezetnél annak érdekében, hogy a művészeti szervezetek finanszírozása biztosított legyen a jövőben is.
2011-10-17  Orbán vasárnap az ET ülésén képviseli hazánk érdekeit
  Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap az Európai Tanács elnöke által összehívott brüsszeli csúcstalálkozón vesz részt, ezért az az október 23-i megemlékezés, amelyen az állami ünnepségek keretében beszédet mondott volna, elmarad - jelentette be Szijjártó Péter hétfőn Budapesten.
2011-09-22  Orbán: Van értelme jobban, többet dolgozni
 A magyarországi Bosch csoport csütörtökön nyitotta meg az utóbbi évek legnagyobb szabású beruházását, az új autóipari gyártócsarnokát Miskolcon. Az 5,5 milliárd forintos beruházást Orbán Viktor miniszterelnök, Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, valamint a vállat vezető adták át.
2011-09-22  Minden munkahelyteremtő beruházásra szükség van
  A munkahelyteremtő beruházások szükségességét és fontosságát hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára Miskolcon, csütörtökön.
2011-09-22  A parlament hétfőn dönthet egyes jövedéki adók emeléséről
  Az Országgyűlés várhatóan hétfőn határoz a gázolaj, a dohány- és az alkoholtermékek, valamint a szerencsejáték jövedéki adóját növelni kezdeményező, az államháztartás stabilitását elősegítő egyes adótörvények módosításáról szóló kormányzati javaslatról.
2011-07-26  Lázár: Magyarország megújulásához új szemlélet kell
  A Fidesz frakcióvezetője szerint az új munka törvénykönyvében olyan szabályozásra van szükség, amely a munkanélkülieknek, a gyermeket nevelő anyáknak, a szülési szabadságról visszatérőknek a munka világába való visszavezetését szolgálja. Lázár János az MTI megkeresésére hétfőn úgy nyilatkozott: ezzel ellentétes szabályozást a Fidesz nem fog támogatni. A kormánypárt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által közzétett dokumentumot munkaanyagnak tekinti.
2011-07-26  "Az internetet nekünk, magyaroknak találták ki"
 A 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban dr. Nyitrai Zsolt, Infokommunikációért felelős államtitkár is részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol azt hangsúlyozta, az internetet szinte nekünk, magyaroknak találták föl.
2011-07-26  Hazánkat "tisztán kell tartani" a génmódosított termékektől
 A kormány nyáron is folyamatosan ülésezik, zajlik például a Széll Kálmán Tervhez kapcsolódó intézkedések előkészítése - mondta el az MTI-nek Kovács Zoltán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a hétfői kormányülést követően.
2011-07-26  MSZP-s örökséget nyög Baranya megye
 Még az MSZP-s vezetésű Baranya megyei önkormányzat döntött arról, hogy magánkézbe adja a megyei kórház gyógyszertárát; a nem működő gyógyszertár miatt a következő években 223 millió forintot kell visszafizetni a HospInvest Rt. jogutódjának, a Donátus Pharma Kft.-nek - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
2011-07-26  Sikeres államot csak erős nemzettel lehet felépíteni
 A magyarok nem akarnak a folyamatok elszenvedői lenni, hanem cselekvő szereplőkként harcolni akarnak az államadósság, a munkanélküliség, az államtól érdemtelenül származó jövedelmek ellen - jelentette ki előadásában Orbán Viktor a tusványosi tábor zárónapján.
2011-02-22  FOGADÓÓRA 2011.MÁRCIUS 4. 9-14 ÓRÁIG
 FOGADÓÓRA 2011.MÁRCIUS 4. 9-14 ÓRÁIG
2011-01-24  Középpontban az arab-magyar kapcsolatok újjáépítése
  A magyar-arab kapcsolatok újjáépítéséről és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről is tárgyalt egymással hétfőn Kairóban Hoszni Mubarak egyiptomi elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.
2011-01-24  Számos újdonságot tartalmaz az új Polgári Törvénykönyv
 A 2013. január 1-jén hatályba lépő új polgári törvénykönyvben (Ptk.) - amelynek tervezete várhatóan a nyár közepére készül el, a parlament pedig decemberben fogadhatja el - megjelenik majd az az elv, amely szerint a közszereplők jobban bírálhatók az átlagembereknél; a nem vagyoni kártérítés helyett bevezetik a sérelemdíjat, a polgári törvénykönyvbe kerül a gazdasági társaságokra vonatkozó joganyag, a bejegyzett élettársi kapcsolat azonban továbbra is csak külön törvényben lesz szabályozva, a Ptk.-ban nem. Minderről Székely László, az új Ptk. előkészítését koordináló miniszteri biztos, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tanára nyilatkozott az MTI-nek adott interjújában.
2011-01-17  FOGADÓÓRA
 
2010-12-18  Program az Ormánság felemelésére (Magyar Hírlap)
  Együttesen fejlődhetne a vízgazdálkodás, a mezőgazdaság és a turizmus, a jelentős munkanélküliséget is csökkenteni lehetne
2010-12-18  Horribilis károkat okoz a borhamisítás Magyarországon
 Még mindig hatalmas károkat okoz a borhamisítás Magyarországon - nyilatkozta az InfoRádiónak a parlament szőlészeti és borászati albizottságának elnöke. Tiffán Zsolt (Fidesz) elmondta: egyedül a be nem fizetett forgalomba hozatali járulék milliárdos nagyságrendű összeget tesz ki. Az albizottság szerdai ülésén elhangzott az is, hogy a borágazat kifehérítése után a befolyt járulék összege magasabb lesz, így több pénz fordítható majd bormarketingre és borpiaci ellenőrzésre.
2010-10-28  Hatvanmilliót kaptak Gyurcsány emberei
  Több tíz millió forintot kapott két, Gyurcsány Ferenchez közel álló személy cége az elmúlt években azért, mert tanácsokat adtak a PPP-programokhoz. A szerződéseket már vizsgálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
2010-10-28  Csökkent a munkanélküliség, több a foglalkoztatott
  KSH:az idén a legalacsonyabb szintre, 10,9%-ra csökkent a munkanélküliségi ráta a III.negyedévben.
2010-10-28  "Nem engedjük a pofátlanul magas végkielégítéseket"
 Kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót az Alkotmánybíróság. Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője erre válaszul bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből.
2010-10-28  "Jelenlegi formájában kockázatos a nyugdíjrendszer"
 Egyéni számlákon tartják majd nyilván az állami nyugdíjrendszerbe át-, illetve belépők pénzét, ezen már az első Orbán-kormány dolgozni kezdett - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Selmeczi Gabriella hozzátette: a számlán szerepelni fog, hogy annak tulajdonosa mikortól dolgozik, mennyi a szolgálati ideje, és mennyi járulékot vontak le a foglalkoztatása után.
2010-10-22  A kormány legalább 4,5 százalékos minimálbér-emelést javasol
  A kormány legalább 4,5 százalékos minimálbér-emelést fog javasolni 2011-re az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak (OÉT-nek), azonban az inflációt is figyelembe véve ennél nagyobb emelésre is szükség lehet - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az OÉT pénteki plenáris ülésén.
2010-10-22  Érezhető változás lesz a közmédiumok műsorában
 Az új műsorstruktúrák jövő szeptemberi indulása már megmutathatja, hogy változás történt a közszolgálati médiumok műsorában - jelentette ki Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán.
2010-10-14  FOGADÓÓRA!
 2010.október 28. 9-14 óráig
2010-10-13  A közös sikerhez arányos teherviselés szükséges
  Elsőbbséget kell adni a termelésnek, a munkának a spekulációval szemben - mondta a kormányfő. Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány szerdai rendezvényén többek közt arról beszélt, hogy Magyarországon át kell alakítani az adózást, a gazdaságot és a politikai szemléletet.
2010-10-13  Segítsen Ön is!
 
2010-07-15  Megalakult a szőlészeti és borászati albizottság
  A borágazat egyik legsúlyosabb problémája jelenleg a számlázatlan forgalom, amely becslések szerint jelenleg eléri a borforgalmazás 45 százalékát. A témával foglalkozni kíván az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlészeti és borászati albizottsága, amelynek elnöke, Tiffán Zsolt (Fidesz) a testület keddi alakuló ülésén hatékony, a problémákra érzékeny, a szakmai szervezetek véleményét figyelembe vevő bizottsági munkát ígért
2010-06-29  Domokos László az Állami Számvevőszék új elnöke
 Megválasztotta Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökévé hétfőn a parlament. Az ÁSZ alelnöke Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármestere lett.
2010-06-29  Jacques Rogge levele Schmitt Pálnak
  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke levélben gratulált Schmitt Pálnak köztársasági elnökké jelölése kapcsán.
2010-06-29  Schmitt Pál Magyarország új államfője
 Schmitt Pált a Magyar Köztársaság elnökévé választotta kedden az Országgyűlés. Megválasztását követően Schmitt letette hivatali esküjét.
2010-06-29  Zárjuk le a rendszerváltozás utáni kort
 "Mindannyiunk történelmi felelősségének" nevezte Schmitt Pál a rendszerváltozás utáni kor lezárását, az ezeréves alapokon nyugvó, modern és önbizalommal teli Magyarország, az egységes magyar nemzet új alkotmányának megszületését. A politikus köztársasági elnökké választása után, kedden a parlamentben Szent István király intelmeire alapozta beszédét.
2010-06-11  Intézkedések az árvíz utáni helyreállításhoz
 Nagy Anna kormányszóvivő mai tájékoztatóján Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai és Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár kíséretében bemutatta a kormány intézkedési tervét az árvizek után megkezdődő helyreállítási munkálatok ügyében.
2010-06-11  "Médiaalkotmányban" tisztáznák a sajtó alapvető jogait
  A sajtó alapvető jogait kívánja meghatározni a Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselők által pénteken benyújtott, kizárólag kétharmados többséggel
2010-06-11  Javaslat az adományok áfa-mentességének visszaállításáról
 Az adományok általános forgalmi adómentességének visszaállítását kezdeményező törvénymódosítást nyújtott be pénteken a fideszes Balog Zoltán.
2010-05-24  Orbán Viktor benyújtotta a kormányprogramot
 Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök szombaton benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő kormányprogramot az Országgyűlésnek - jelentette be a dokumentumot a parlament épületében leadó Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
2010-05-24  Magától értetődik a vallási adatok felvétele
 Az Országgyűlés pénteken késő este lefolytatta a népszámlálási törvény módosításáról szóló indítvány általános vitáját. Az előterjesztő Balog Zoltán (Fidesz) azt mondta: magától értetődő, hogy a népszámláláson a vallási hovatartozásra is rákérdeznek, a válaszadás azonban önkéntes.
2010-05-24  A kistelepülési iskolák megőrzése a cél
 Az Országgyűlés péntek este lefolytatta a közoktatási törvény egyházi iskolák finanszírozásával kapcsolatos módosításáról szóló javaslat általános vitáját. Az előterjesztők egyike, a kereszténydemokrata Szászfalvi László hangsúlyozta: ha egy egyház oktatási intézmény működtetésére vállalkozik, az államnak támogatnia kell.
2010-05-14  A feladat a párt "üzemszerű" működésének megszervezése lesz
 Kósa Lajos debreceni polgármester tölti be a Fidesz ügyvezető alelnöki posztját, erről Orbán Viktor pártelnök javaslata alapján csütörtök estébe nyúló ülésén döntött a párt elnöksége.
2010-05-14  Megemlékezést tartottak a Batthyány örökmécsesnél
 Egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a Fidesz és a KDNP frakció képviselői a Batthyány örökmécsesnél a parlament pénteki alakuló ülése előtt.
2010-05-14  Minősíthetetlen az egyharmad hozzáállása
 Lázár János szerint minősíthetetlen a parlamenti egyharmad hozzáállása a kétharmados többség gesztusaihoz.
2010-05-08  Kettős állampolgárságról szóló javaslat az első napon
 A Fidesz-KDNP frakciószövetség már az első parlamenti napon beadja a kettős állampolgárságról szóló törvénytervezetet.
2010-05-06  Nyilatkozat az új polgári kormányzás kezdetén
 Közössége azoknak a fiataloknak, akik nemcsak figyelik az országban zajló változásokat, hanem tesznek is azért, hogy bátran tekinthessünk a jövőbe.
2010-05-03  Politikai felelősség terheli a honvédelmi minisztert
 Kétséges, hogy a honvédség meg tud-e felelni alapvető rendeltetésének - mondta az InfoRádiónak a honvédelmi miniszterjelölt. Hende Csaba szerint számos területet kell alapvetően átalakítani, de részleteket nem árult el. Tűrhetetlennek és megengedhetetlennek nevezte viszont a tárcánál kirobbant korrupciós botrányokat, amelyek a miniszter politikai felelősségét is felvetik.
2010-05-02  Az egészségügy rendbetéltele az egyik legsürgősebb feladat
 A kórházak pénzügyi rendbetételét és a rezidensképzés gondjainak megoldását nevezte elsődleges feladatának a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának kijelölt vezetője. Réthelyi Miklós az InfoRádiónak elmondta, a tárcájához tartozó területek között nagy átfedések vannak, ezért ezek feltérképezése és az intézkedések összehangolása lesz a feladata.

« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu