Minősíthetetlen az egyharmad hozzáállása

Lázár János szerint minősíthetetlen a parlamenti egyharmad hozzáállása a kétharmados többség gesztusaihoz.

"Mi ma a magyar Országgyűlésben azt fogjuk kezdeményezni, addig nem megyünk haza, amíg nem alakulnak meg a bizottságok, nem kezdődhet el az a szakmai munka, amely feltétele az általunk benyújtott törvények tárgyalásának" - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a parlament alakuló üléséről szóló pénteki, utolsó egyeztetés után újságíróknak.

Úgy tűnik, az ellenzéki pártok nem kívánnak részt venni a Ház megalakításának folyamatában, "sőt van egy olyan benyomásom, hogy talán szándékosan is némelyik ellenzéki párt akarja akadályozni azt, hogy mihamarabb kormánya legyen Magyarországnak, és az Országgyűlés működőképes legyen" - mondta a politikus.

Lázár János úgy fogalmazott, hogy szándékaik ellenére a kezdeményezést magukhoz kell ragadniuk, hiszen az ember ugyan "nézi, nézi, nézi, ahogy az egyharmad szórakozik a lehetőséggel", ám végül valakinek mégis csak rendet kell tennie.

Közölte: szeretnék, ha május végére új kormánya lenne az országnak.

Kérdésre hangsúlyozta, remélik, hogy a szocialisták meggondolják magukat, és jelölnek bizottsági tisztségviselőket.

Szólt arról is, hogy a leendő házelnök, Schmitt Pál bölcs döntést fog hozni, de az ellenzék "zavaros, áttekinthetetlen, gyermekded kívánságlistája" nem lesz rendezőelv. Egyetlen rendezői elv van, a választói akarat - zárta Lázár János.
(MTI)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu