Elindul az aláírásgyűjtés a gyed extráért

Végre elkészült az a felület, amellyel megvédhetjük a gyed extrát és azt a családtámogatási rendszert, amit az Orbán-kormány kiépített – jelentette be Pelczné Gáll Ildikó.
"egy újabb Gyurcsány-korszak eljövetele fenyeget, ezért kell megvédeni az intézkedést."

A Fidesz női tagozatának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: ez nemcsak az édesanyákról és nőkről szól, hanem a férjeikről, társaikról, nagyszülőkről, valamint az egész családról. „Egész egyszerűen a jövőnkről szól” – szögezte le.

Nálunk a család áll az első helyen, ezt szeretnénk most nyomatékosítani – húzta alá. Pelczné Gáll Ildikó bemutatta azt az online felületet – acsaladazelso.fidesz.hu-t -, amelyen alig egy perc alatt leadhatják aláírásukat, akik meg akarják védeni a gyed extrát. A fideszes politikus szerint egy újabb Gyurcsány-korszak eljövetele fenyeget, ezért kell megvédeni az intézkedést.

Pelczné Gáll Ildikó tájékoztatása szerint a webes felületen a nevet, egy e-mail címet, az életkort, telefonszámot, illetve a lakcímet kell megadni. Továbbá van egy biztonsági kód, amellyel ellenőrizni lehet, hogy valóban a megfelelő személy töltötte ki az oldalt – hívta fel a figyelmet. Ezt követően lezajlik még egy ellenőrzési folyamat, hogy senkinek a nevével ne élhessenek vissza – emelte ki a Fidesz női tagozatának elnöke.

Nemcsak online felületen van lehetőség a gyed extra megvédésére – húzta alá, kifejtve, a visszajelzések alapján szükségesnek látták, hogy offline módon – közterületeken és a választókerületi irodákban -, is elérhetőek legyenek ezek az ívek.

A fideszes képviselő azt szeretné, ha minél több aláírás gyűlne össze, mert az azt bizonyítaná, hogy ez az intézkedéssorozat jó elképzelés volt, és valóban az édesanyák érdekeit szolgálja. Egyúttal hangot adott annak a reményének, hogy a későbbiekben ezt jogszabályi formába is önthetik.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: azt szeretné, ha minél több édesanya érezné, hogy ez a döntés róluk szól, „és nem következhetne az be, ami bekövetkezett 2009-ben, amikor egy tollvonással elvettek a családoktól mindent”. Ez csak úgy lehetséges, ha minél több aláírás birtokában fel tudom kérni a Fidesz- és KDNP-frakció tagjait egy országgyűlési határozat megalkotására - fűzte hozzá.

(fidesz.hu)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu