A harkányi gyógyfürdőkórház új szárnnyal bővül

Péter Iván orvos, a hazai artézi kútfúrás úttörőjéről elnevezett, elsősorban mozgásszervi, kardiológiai, nőgyógyászati rehabilitációt végző és reumatológiai ellátást biztosító intézmény főigazgatója az MTI-nek elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg 345 ágyas intézmény 88 olyan férőhellyel bővül, ahol fizetés ellenében négycsillagos szállodai színvonalú ellátást kínálnak pikkelysömörben szenvedő betegeknek. „A beruházás európai uniós támogatásból valósul meg, az intézmény a pénzért cserébe évente 2 ezer pikkelysömörös beteg gondozását vállalta” – tette hozzá.

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az alapkőletétel alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a kórház európai színvonalú ellátást biztosíthat a betegeknek, és hozzájárul ahhoz, hogy Harkány „fejlődő pályán” indulhasson el.

A politikus szólt arról, hogy a magyar kormány az elmúlt három évben nagy erőfeszítéseket tett a korábban a struktúráját tekintve átláthatatlan hazai egészségügy megújításáért is. Úgy vélte: ma az ország az egészségügy területén is jobban teljesít.

A gyógyfürdőkórház új szárnyának építése része Harkány gyógyászati és egészségturisztikai szolgáltatásainak bővítését célzó, 2011-ben kezdődött 3 milliárd forintos fejlesztésnek.

Ennek keretében az évi 600 ezer látogatót fogadó gyógyfürdőben új wellness medence és két, télen is használható úgynevezett ásványvizes medence szolgálja a vendégek, köztük a kórházban gyógyulók családtagjainak kikapcsolódását.

A munkálatok a kórház balneológiai épülete előtti közpark átépítését, a Zsigmondy sétány átalakítását, járdák újraburkolását, a csapadékvíz-elvezetés megoldását, valamint a szennyvízcsatorna-rekonstrukciót is magában foglalják.

A harkányi gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem című projekttől a vendégforgalom emelkedését és a gyógyvíz nagyobb nemzetközi ismertségét várják a város és az intézmények vezetői. Megítélésük szerint a pikkelysömör kezelésében bizonyítottan jó hatású harkányi gyógyvíz egyre több beteg érdeklődését keltheti fel Európában, a magasabb színvonalú ellátás pedig az igényesebb, külföldi vendégeknek is vonzó lehet.


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu