Megemlékezést tartottak a Batthyány örökmécsesnél

Egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a Fidesz és a KDNP frakció képviselői a Batthyány örökmécsesnél a parlament pénteki alakuló ülése előtt.

Semjén Zsolt leendő miniszterelnök-helyettes az ünnepségen kiemelte: a nemzeti gondolat jegyében jöttek össze, a magyar emberek iránti elkötelezettségből.

"Senki nem adhatja az egyetemes emberiségnek Arany Jánost, Ady Endrét, és Bartók Bélát, csak a magyarság, csak mi. Ha mi eltűnünk a történelemből, az egyetemes emberiség lesz örökre pótolhatatlanul szegényebb, egy sajátos arccal, egy sajátos dallammal, amit magyarságnak nevezünk" - mondta a KDNP elnöke.

Hozzáfűzte: éppen ezért a magyaroknak az egyetemes emberiséggel szembeni kötelessége magyarságának megőrzése és felmutatása.

Semjén Zsolt köszöntőjében beszélt arról is, hogy minden közösségnek szüksége van hagyományokra, szimbólumokra és tradíciókra. A KDNP elnöke ilyen szimbolikus tradíciónak nevezte, hogy a Hold utcai templomból, ahol a képviselők ökumenikus imádságon vettek részt délelőtt, a mártír miniszterelnök emlékművéhez mentek.

Batthyány Lajos miniszterelnöksége egyrészt a magyar megmaradás, élni akarás és önrendelkezés szimbóluma, illetve annak a jelképe, hogy az ezért való küzdelmet mindhalálig folytatni kell. "A hazáért mindhalálig" - fogalmazott a Semjén Zsolt.
(MTI)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu