"Nem engedjük a pofátlanul magas végkielégítéseket"

Lázár János Az Estében felhívta a figyelmet arra, hogy semmi mást nem tesznek, csak megpróbálják betartani azt a választási ígéretüket, amire tavasszal három millió ember adta le a voksát. "Orbán Viktor akkor megígérte, hogy a több száz millió forintos BKV végkielégítéseket visszaszedjük, és megakadályozzuk, hogy a jövőben ilyen végkielégítések kifizetésre kerüljenek, ezért született meg a 98 százalékos különadó" - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

"Megpróbáltuk egy olyan módszerrel, amely nem állta ki a jelenlegi alkotmányos keretek próbáját, az Alkotmánybíróságnak nem volt más választása, ezt a döntést kellett meghozniuk - közölte Lázár János, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "ez a kérdés a pénzről szól és a pofátlan végkielégítésekről, amihez ragaszkodunk, hogy szűnjön meg".

Arra az újságírói kérdésre, hogy sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy az Alkotmánybíróság hatáskörét korlátoznák, Lázár János elmondta: "mi ahhoz szeretnénk ragaszkodni, amit ígértünk, eleget akarunk tenni a választási ígéretünknek, annak, hogy megszüntetjük az irreálisan magas végkielégítéseket, illetve az ebben az adóévben kifizetett végkielégítéseket 98 százalékos különadóval sújtjuk" - nyilatkozta. Hozzátéve: "mi ezt szeretnénk megvalósítani, de a jelenlegi alkotmányos keretek között ez nem volt lehetséges, így muszáj az Alkotmányhoz hozzányúlni. A társadalmi igazságosság kívánja ezt" - tette hozzá.

"A stabilitáshoz szükség van a különadó rendszerére"

"Meggyőződésem, hogy magyar gazdaság stabilitásához szükség van arra, hogy a különadó rendszere meg tudjon indulni, és a multinacionális vállalatok megadóztathatók lehessenek. Úgy gondolom, hogy ha nem lehet népszavazást tartani erről a kérdésről, akkor megfontolás tárgyát képezheti, hogy az Alkotmánybíróságnak ebben állást kell-e foglalnia" - közölte Lázár János.
(hirado.hu-fidesz.hu)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu