Kormánybiztossá nevezte ki Orbán Tiffán Zsoltot

A Magyar Közlöny hétfői száma szerint a politikus szeptember 1-jéig tölti be a tisztséget. Feladata a program végrehajtásának összehangolása, fejlesztési tervének kidolgozása, a megvalósíthatóság feltételeinek vizsgálata, a pénzügyi tervezése, és egyebek mellett előterjesztések készítése lesz a kormány, továbbá a kormányzati döntéselőkészítő szervezetek számára.

Az Ős-Dráva a fenntartható vidékfejlesztés 45 ezer hektárt és 36 települést érintő 25 milliárd forintos hazai mintaprogramja, megvalósításától az ország legszegényebb térségei közé tartozó dél-baranyai Ormánság felemelkedését várják. A 2011 végén indult kivitelezés során vízkormányzási rendszer kialakításával holtágakat, vizes élőhelyeket revitalizálnak, elősegítve a folyó mentén az ökoturizmus, a horgászat, a mezőgazdaság fellendülését.

A még hasznosítatlan folyó vizének egy részét szabályozottan, vízpótló árokhálózatokon keresztül tavakhoz, holtágakhoz, öntözendő területekhez juttatják, a természetes eredetű lefolyásból származó vizet visszatartják, tárolják, majd ebből oldják meg az agrárterületek öntözését. E fejlesztések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a lakosság piacképes terméket előállításával biztosítsa megélhetését.

mti.hu


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu