Székely zászlót lenget a szél a pécsi megyeházán is



A „zászlóháború” Baranya és Tolna megyét is elérte, egyre több településen tűzik ki a székely zászlót, miután Romániában betiltották a lobogó használatát. A zászlóvita előzménye az volt, hogy miután az erdélyi Hargita megyében a megye szimbólumává nyilvánították a székely zászlót, egyre több erdélyi önkormányzat hivatalára is kitűzték, a román hatóságok pedig ezt törvénytelennek nyilvánították.

Mohácson a busójárás tetőpontján, vasárnap tűzték ki a városházára a zászlót.

Tiffán Zsolt, a Baranya megyei közgyűlés elnöke tűzte ki a zászlót a megyeházára

– Az eseményre érkezett 60–80 ezer ember figyelmét is szerettük volna felhívni a szolidaritás fontosságára, a lépést részünkről egyébként természetesnek tekintjük – mondta Szekó József, Mohács polgármestere.

A baranyai megyeháza pécsi épületére kedden tűzte ki a lobogót Tiffán Zsolt, a közgyűlés elnöke. Lapunknak úgy fogalmazott, az előzmények ismeretében, s nemzeti elkötelezettsége okán ez magától értetődő volt. Az általunk megkérdezett más településvezetők is azt mondták, szív- és nemzeti ügynek érzik a székely zászló használatát. Baranyában többek között Komlón és Birjánban is kitűzték a lobogót.


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu