Az egészségügy rendbetéltele az egyik legsürgősebb feladat

A kórházak pénzügyi rendbetételét és a rezidensképzés gondjainak megoldását nevezte elsődleges feladatának a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának kijelölt vezetője. Réthelyi Miklós az InfoRádiónak elmondta, a tárcájához tartozó területek között nagy átfedések vannak, ezért ezek feltérképezése és az intézkedések összehangolása lesz a feladata.

Az egészségügy, az oktatás, a sport és a kultúra is Réthelyi Miklós tárcájához tartozik. A miniszterjelölt elmondta: olyanokkal működik majd együtt, akik ezeknek a területeknek a szakértői, és együtt dolgozzák ki a stratégiát.

Hozzátette: nem érzi, hogy az orvosi diplomája az egészségügy felé viszi el a többi szféra rovására, hiszen hosszú ideje tanít és rektorként is működik.

Az egészségügy riasztó állapotáról szólva Réthelyi Miklós úgy nyilatkozott: mindenek előtt a rezidensek gondjait kell orvosolni, ez akut kérdés, de a kórház-konszolidáció sem elodázható.

Szintén az egészségügy pénzügyi helyzetét említve a miniszterjelölt azt mondta: a kórházszövetség 235 milliárd forintot kér a következő három évre, és ebből 65 milliárdra igen sürgős szükség lenne.

Hogy ebből mennyi lesz megvalósítható, azt a központi kassza lehetőségeinek megismerése, és a tárgyalások után mondható meg - jelentette ki Réthelyi Miklós.

(InfoRádió)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu