A brit döntés fő oka az unió bevándorláspolitikája

A kilépés támogatói kerültek többségbe a Nagy-Britannia EU-tagságáról kiírt népszavazáson. A péntek reggeli hivatalos adatok szerint a brit választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra. Minden népnek joga van eldönteni, hogy milyen politikai közösséghez akar tartozni, és ezt a döntését tiszteletben kell tartani – jelentette ki Kósa Lajos pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a Fidesz-frakció tiszteletben tartja a döntést.

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, hogy a brit döntés legfőbb kiváltó oka az unió teljesen elégtelen bevándorlási és migrációs politikája. Hozzátette: a Brexit-kampányban is az volt a legfontosabb kérdés, hogy ki tudja garantálni a biztonságot. A britek úgy látják, hogy az Európai Unió nem biztosítja a védelmüket; amit naponta láthattak migrációs kérdésben, az azt a benyomást alakította ki, hogy Brüsszel képtelen megvédeni saját polgárait – jegyezte meg.

Kósa Lajos aláhúzta, a brit népszavazás eredménye figyelmeztetés mindenkinek, mert teljesen nyilvánvaló, hogy egy demokráciában nem lehet a választók akaratát figyelmen kívül hagyni.

Az nem fog menni, hogy miközben az európai szociálliberális elit bevándorláspárti, az európai választópolgárok döntő többsége pedig nem az – jegyezte meg. Az összes felmérés szerint az európai választók döntő többsége azon a véleményen van, hogy Európának meg kell védenie a polgárait, és nem lehet ellenőrzés nélkül mindenkit beengedni – húzta alá. A Fidesz-frakcióvezetője szerint a folyamat beláthatatlan; a brit miniszterelnök bejelentett lemondása is azt jelzi, hogy nemcsak az unióban, hanem Nagy-Britanniában is egy tartós politikai válságnak nézünk elébe. Nyilvánvalónak nevezte azt is, hogy Európa gyengül a britek kilépésével.

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne érje joghátrány azokat a magyar állampolgárokat, akik uniós polgárként Angliában élnek, dolgoznak.

Egy erős Európát szeretnénk, amely megvédi a polgárait és figyel a véleményükre – jelentette ki a fideszes képviselő.

"Szomorúan állapítjuk meg, hogy valószínűleg annak az embernek volt igaza, aki azt a bonmot-t fogalmazta meg, hogy Európa néhány millió migráns kedvéért elveszített 64 millió állampolgárt és Európa második legerősebb gazdaságát. Mindenkinek el kell gondolkodni, hogy megérte-e ez a csere" – fogalmazott Kósa Lajos.

(fidesz.hu)


« Vissza az előző oldalra
 
Várjuk ötleteiket az alábbi email címre:
tiffan.zsolt@fidesz.hu